Een communiefeest organiseren in 10 eenvoudige stappen

Een communie of een lentefeest is een moment waarop je kind eens echt volledig in de schijnwerpers mag staan. Natuurlijk wil je dat het een fantastisch feest wordt. Eentje op maat van jouw kind.  Want het mooiste dat je je kan wensen is een gelukkig kind. Maar hoe begin je eraan, zo’n communiefeest organiseren? En wat vind je kind écht leuk? Om je te helpen maakten we een checklist met 10 stappen om een geslaagd communiefeest te organiseren.

Communiefeest organiseren? Zo begin je eraan:

STAP 1 – Maak een gastenlijst
Hoeveel mensen wil je  uitnodigen op het feest? Dat is de eerste vraag waar je een antwoord op wil geven wanneer je een communiefeest wil organiseren, want de lengte van je gastenlijst heeft impact op al je andere beslissingen. Waar je al je gasten zet bijvoorbeeld. En of je zelf aan de slag gaat in de keuken of toch maar liever niet.

STAP 2 – Reserveer je locatie
Waar wil je het feest vieren? Kies je voor thuis, een feestzaal of een andere plek om je communiefeest te organiseren? Denk je aan een feestzaal zoals Ter Heyde, leg die dan zo snel mogelijk vast. In de communieperiode zijn de plekjes snel bezet. Feest je liever thuis, bedenk dan waar je iedereen wil zetten. Lukt dat in je leefruimte? Of moet je een andere oplossing bedenken?

STAP 3 – Stuur een ‘Save the date’
Zodra je datum vast staat, kun je een ‘save the date’ uitsturen. Dat kan een kaartje zijn, maar je kan ook gewoon een berichtje sturen of het mondeling laten weten aan familie en vrienden.

STAP 4 – Een mooie outfit
Zoek een outfit die past bij je kind. Wil je kind voor één keertje écht chique voor de dag komen? Zalig! Wil het liever vrolijke kleren die comfortabel zitten? Perfect! Zolang je kind zich goed in zijn vel voelt op zijn of haar speciale dag, is je missie geslaagd.

TIP: Voorzie een tweede setje kleren voor na de receptie. Zo kan je kind makkelijker buiten spelen (hier in Ter Heyde hebben we naast de gezellige zalen ook een mooie, grote tuin 😉) en moet je je geen zorgen maken over grasvlekken op de gloednieuwe outfit van je kind.

STAP 5 – Van uitnodigingen tot bedankjes
Laat het feestvarken zelf helpen met de uitnodiging. Wat vindt hij of zij mooi? Kiezen jullie voor een foto? Of voor een illustratie die aansluit bij de hobby van je kind? Alles kan. Ook qua bedankjes is er veel mogelijk. Van een traditioneel ‘dank je wel’-kaartje met een foto van je kind tot een klein geschenkje.

STAP 6 – Een beetje entertainment
Bedenk hoe je de kinderen gaat bezig houden. Hou daarbij rekening met de verschillende leeftijden. Zijn er hele kleintjes bij? Dan is een hoekje met peuterspeelgoed een goed idee. Voor oudere  kinderen kun je denken aan tekengerief, gezelschapspellen, een grappige photobooth, … In onze communiefeestformule voorzien we bij Ter Heyde sowieso een springkasteel in de tuin. 

STAP 7 – Mmm, het feestmenu
Vier je thuis? Denk dan na of je zelf eten wil voorzien of ga aan de slag met een goede cateraar of een gezellige foodtruck die je alles wat betreft eten en drinken uit handen neemt. Kies je voor een feestlocatie, bespreek dan tijdig wat jullie op het menu willen. In Ter Heyde kan je in het feestseizoen ook elke zon- en feestdag met de hele familie aanschuiven voor een gastronomisch driegangendiner. Check de beschikbare data voor communie- en lentefeesten in onze feestkalender.

STAP 8 – Deel een wensenlijstje voor geschenken
Er staan natuurlijk wel wat leuke dingen op het verlanglijstje van je kind. Maak samen een wensenlijst en deel die met je gasten. Zo is hun cadeau zeker een schot in de roos.

STAP 9 – Bevestig je gastenlijst
Doe een laatste check van het aantal gasten inclusief kinderen. Geef laatste wijzigingen zeker door aan de locatie waar jij je communiefeest organiseert. Of geef de juiste aantallen door aan je cateraar. Zo kunnen zij daar rekening mee houden.

STAP 10 – De puntjes op de i
Kleine details kunnen een groot verschil maken. Denk aan tafeldecoratie, naamkaartjes in de stijl van je uitnodiging, menukaarten, een welkomstbord, … Tijdens de lente- en communiefeesten in Ter Heyde zetten wij de puntjes op de i voor jou.

Omdat je tot in de puntjes voorbereid bent, kan je volop genieten van een prachtige dag. En als er iets niet helemaal perfect loopt (oeps, ijs op het mooie hemd van opa), dan maakt dat ook niet uit. Geniet van het samenzijn en de gezelligheid.


Je communiefeest organiseren in ter Heyde?

Contacteer ons om je feest vast te leggen of om je vragen te stellen.

Scroll naar boven