Babyborrel organiseren? Tips en tricks voor de perfecte dag

Een babyborrel is een mooi moment om de geboorte van je kleintje te vieren met familie en vrienden. Het is een manier om iedereen die je belangrijk vindt te betrekken bij de komst van je kindje en je creëert meteen ook dierbare herinneringen. Maar hoe kan je een memorabele babyborrel organiseren? Wij zetten enkele tips en tricks op een rijtje.

1. Begin op tijd je babyborrel te organiseren 

Begin ruim van tevoren met je planning. Zo heb je genoeg tijd om alle details uit te werken en eventuele last-minute stress te vermijden. Extra stress kan je met een baby’tje in huis sowieso niet gebruiken. Daarom kan het handig zijn om de belangrijkste dingen voor je babyborrel te organiseren nog voor je kindje er is.  

2. Kies een geschikte locatie 

Afhankelijk van het aantal gasten en het seizoen kan je een babyborrel organiseren bij je thuis, in een tuin of in een zaal. Zorg ervoor dat de locatie voldoende ruimte en comfort biedt voor zowel volwassenen als kinderen. Met Ter Heyde kies je voor een karaktervolle feestzaal die makkelijk af te stemmen is op de grootte van jouw feest.  

3. Denk aan je budget 

Bepaal hoeveel je wilt uitgeven aan de babyborrel. Houd rekening met kosten voor eten, drinken, decoratie, uitnodigingen en eventuele huur van een locatie. Een duidelijk budget helpt je om kosten onder controle te houden. 

4. Maak een gastenlijst 

Maak een lijst van wie je wilt uitnodigen. Dat helpt je niet alleen bij het bepalen van de locatie en de hoeveelheid eten, maar ook bij het maken van uitnodigingen en het bestellen van doopsuiker of bedankjes. 

5. Nodig iedereen op tijd uit 

Volgt de babyborrel kort na de geboorte? Dan kan de uitnodiging meteen mee met het geboortekaartje. Neem je liever wat meer tijd? Dan kan je uitnodigingen maken die passen bij het thema van de babyborrel. Vermeld de datum, de tijd en de locatie. Een digitale uitnodiging kan kosten en tijd besparen.  

6. Met of zonder thema?

Een thema hoeft natuurlijk niet, maar het kan je babyborrel wel dat tikkeltje meer geven. En je hoeft het echt niet ver te zoeken. Denk aan een eenvoudig kleurenschema dat afgestemd is op je geboortekaartje of een specifiek thema zoals ‘wolkjes en sterren’ of ‘dieren’. Het geeft je een kapstok voor je uitnodiging, de decoratie, het eten, …  

7. Lekker eten en drinken natuurlijk 

Afhankelijk van het tijdstip van de babyborrel, kan je kiezen voor een brunch, lunch, high tea, hapjesbuffet, … Zorg voor een mix van zoete en hartige hapjes en denk ook aan bijzondere non-alcoholische drankjes voor zwangere vriendinnen en kinderen. Bij Ter Heyde gebeurt de catering voor je feest in onze eigen huiskeuken door onze eigen chef. En we maken er altijd iets bijzonder van.  

8. Een ontspannen sfeer 

Zorg voor comfortabele zitplaatsen en een gezellige inrichting. Speel zachte achtergrondmuziek en zorg voor voldoende ruimte zodat gasten kunnen rondlopen en socializen. Het is pas echt een feest wanneer iedereen zich op zijn gemak voelt.  

9. Een vleugje entertainment 

Denk aan entertainment voor zowel volwassenen als kinderen. Huur een ballonnenkunstenaar in of maak een speelhoek met speelgoed en kleurboeken. Volwassenen kan je bijvoorbeeld laten raden naar welke gast er bij welke babyfoto hoort. 

10. Bedank je gasten 

Bedank je gasten voor hun komst met een klein aandenken. Van traditioneel doopsuiker tot een klein plantje, jij kiest wat bij jou en je feest past.  

Een babyborrel organiseren in ter Heyde?

Met deze tips en tricks ben je goed voorbereid om een fantastische babyborrel te organiseren. Geniet van de voorbereidingen en het vieren van deze bijzondere gelegenheid met je geliefden. Vier je je babyborrel graag in Ter Heyde? Dan helpen we je graag bij de voorbereidingen.  

Contacteer ons >

Scroll naar boven